Provincie Fryslân - Project voor toerisme in grensstreek Noord-Nederland en

12 februari 2010

Project voor toerisme in grensstreek Noord-Nederland en Duitsland gestart


Netzwerk Toekomst logoOp donderdag 11 februari is in Leeuwarden het project Netzwerk Toekomst gestart. Dat is een project waarmee de drie noordelijke provincies van Nederland en het noordwestelijke gebied in Duitsland het toerisme een stevige impuls willen geven aan de zogenoemde Eems-Dollard Regio. In het project participeren behalve de overheden ook partijen uit de toeristische sector en onderwijsinstellingen. Het project loopt tot en met december 2013, er is een budget van ruim 7,6 miljoen euro voor beschikbaar.

De partners in het project werken aan zeven deelprojecten. Men wil werken aan een waterwegennavigator, een interactieve fietsrouteplanner, web 2.0, marketing voor bustoerisme, Grensland vestingland, Dollardoversteek en Wereldnatuurerfgoed Waddenzee.

Waterwegennavigator
De waterwegennavigator behelst een informatiesysteem waarmee watersporters via een telefoon of laptop kan beschikken over nautische, toeristische, recreatieve of cultuurhistorische informatie over het gebied waar hij zich bevindt. Dat moet leiden tot een flinke economische impuls in het gebied.

Interactieve fietsrouteplanner
Deze routeplanner voor fietsers maakt het mogelijk grensoverschrijdende fietstochten te maken op basis van persoonlijke wensen. Fietsers kunnen een exacte route samenstellen met behulp van een online interactieve planner,die de routes ook als GPS-track beschikbaar te stellen. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van een fietsknooppuntensysteem.

Web 2.0
Toepassingen op internet maken het toeristen mogelijk de meningen van eerdere reizigers in het EDR gebied te raadplegen. Op basis daarvan maakt de toerist zijn keuzes voor zijn bestemmingen. Daarvoor is web 2.0 noodzakelijk.

Marketing voor bustoerisme
Ten behoeve van het bustoerisme worden de vele, veelzijdige toeristische producten uit de regio gebundeld en op de markt gebracht. Op basis daarvan kunnen grensoverschrijdende busarrangementen worden samengesteld.

Grensland vestingland
Voormalige schansen, vestingen en steenhuizen in het grensgebied worden in kaart gebracht en ontsloten ten behoeve van het cultuurhistorisch toerisme. De informatie wordt gebundeld in grensoverschrijdende gidsen ten behoeve van de toerist.

Dollardoversteek
Met een speciale veerdienst worden toeristisch interessante plaatsen langs de Dollard, zoals Ditzum en Emden, ontsloten voor toeristen.De veerdienst vaart tussen Delfzijl, Ditzum en Emden en maakt de oversteek voor met name fietstoeristen interessant.

Wereldnatuurerfgoed Waddenzee
De Waddenzee behoort sinds juni 2009 tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daardoor kan de Waddenzee zich presenteren als attractieve belevenis in een bijzonder natuurgebied.

Pagina opties

  • Doorsturen

Navigatie:

Links

Snelkoppelingen