Wat is inhoudsbeveiliging?

Gevraagd door: Piero Vreden | Laatst bijgewerkt: 4 mei 2020
Categorie: technologie en computers browsers
4.9/5 (429 weergaven. 9 stemmen)
Content security kan verwijzen naar: Netwerkbeveiliging, de bepalingen en het beleid vastgesteld ter voorkoming en bewaking ongeautoriseerde toegang, misbruik, wijziging of ontkenning van een computernetwerk. Inhoudsfiltering , software die is ontworpen en geoptimaliseerd om te controleren welke inhoud een lezer via internet mag ontvangen.

Wat betekent in dit verband inhoudsbeveiligingsbeleid?

Content Security Policy (CSP) is een beveiligingsstandaard die is geïntroduceerd om XSS (cross-site scripting) en andere aanvallen met inhoudinjectie te helpen voorkomen. Het bereikt dit door de bronnen van inhoud die door de user-agent worden geladen te beperken tot de bronnen die alleen zijn toegestaan ​​door de site-operator.

Evenzo, hoe gebruikt u het inhoudsbeveiligingsbeleid? Zoals eerder uitgelegd, kan Content Security Policy worden geactiveerd met behulp van HTTP response headers of html meta-elementen, die vervolgens de browser ontleedt de bezoeker de regels die de ontwikkelaar heeft set af te dwingen. Als de HTTP-headers voor elke pagina hetzelfde zijn, kun je ze configureren op webserverniveau.

Is dienovereenkomstig beleid voor inhoudsbeveiliging nodig?

Het belangrijkste voordeel van CSP is het voorkomen van misbruik van cross-site scripting-kwetsbaarheden. Dit is belangrijk omdat XSS-bugs twee kenmerken hebben waardoor ze een bijzonder ernstige bedreiging vormen voor de beveiliging van webapplicaties: XSS is alomtegenwoordig.

Hoe schakel ik het inhoudsbeveiligingsbeleid uit?

Klik op het extensiepictogram om CSP-headers uit te schakelen . Klik nogmaals op het extensiepictogram om CSP-headers opnieuw in te schakelen. Gebruik dit alleen als laatste redmiddel. CSP uitschakelen betekent het uitschakelen van functies die zijn ontworpen om u te beschermen tegen cross-site scripting.

24 gerelateerde vragen gevonden antwoorden

Waar plaats ik CSP-headers?

Snelstartgids
  1. Voeg een strikte CSP-header toe aan uw site.
  2. Meld u aan voor een gratis account bij Report URI.
  3. Ga met Rapport-URI naar CSP > Mijn beleid.
  4. Ga met Rapport-URI naar CSP > Wizard.
  5. Werk uw CSP bij met het nieuwe beleid dat is gegenereerd door Report URI.

Wat is onveilig?

' unsafe - eval ' Staat het gebruik van eval () en soortgelijke methoden toe voor het maken van code van strings. U moet de enkele aanhalingstekens opnemen. ' unsafe -hashes' Maakt het mogelijk om specifieke inline event handlers in te schakelen.

Wat is CSP-bypass?

Door boom, Wallarm-onderzoek. Content Security Policy of CSP is een ingebouwde browsertechnologie die helpt beschermen tegen aanvallen zoals cross-site scripting (XSS). Het somt en beschrijft paden en bronnen van waaruit de browser bronnen veilig kan laden. De bronnen kunnen afbeeldingen, frames, javascript en meer bevatten.

Ondersteunt IE het inhoudsbeveiligingsbeleid?

Internet Explorer 10 en Internet Explorer 11 ondersteunen ook CSP, maar alleen sandbox-richtlijn, met behulp van de experimentele X- Content - Security - Policy- header. Een aantal webapplicatie-frameworks ondersteunen CSP, bijvoorbeeld AngularJS (native) en Django (middleware).

Hoe voorkomt CSP XSS?

CSP is een nieuw beveiligingsmechanisme dat wordt ondersteund door moderne browsers. Het is bedoeld om XSS te voorkomen door URL's op de witte lijst te plaatsen waarvan de browser JavaScript kan laden en uitvoeren. Het beleid werkt als een witte lijst, alleen de vermelde domeinen mogen worden uitgevoerd, al het andere wordt geblokkeerd.

Wat is de koptekst van het inhoudsbeveiligingsbeleid?

De HTTP-inhoud - Beveiliging - Beleidsrespons header maakt website-beheerders om de controle middelen van de user agent is toegestaan om de belasting voor een bepaalde pagina. Op enkele uitzonderingen na omvat het beleid meestal het specificeren van de serveroorsprong en scripteindpunten. Dit helpt beschermen tegen cross-site scripting-aanvallen (XSS).

Hoe word ik een CSP?

Office 365-clients overzetten van Advisor naar CSP in 5 eenvoudige stappen
  1. Stap 1: Maak uw klantaccount aan.
  2. Stap 2: Selecteer het Office 365-abonnement.
  3. Stap 3: Activeer de uitnodiging om lid te worden van CSP.
  4. Stap 4: Accepteer de uitnodiging voor CSP.
  5. Stap 5: verwijder de oude abonnementen.

Wat is inline JavaScript?

Het filter " Inline JavaScript " vermindert het aantal verzoeken dat door een webpagina wordt gedaan door de inhoud van kleine externe JavaScript- bronnen rechtstreeks in het HTML-document in te voegen. Dit kan de tijd die nodig is om inhoud aan de gebruiker weer te geven, verkorten, vooral in oudere browsers.

Wat is alleen een rapport over het inhoudsbeveiligingsbeleid?

Met de HTTP- inhoud - Beveiliging - Beleid - Rapport - Alleen responsheader kunnen webontwikkelaars experimenteren met beleid door de effecten ervan te bewaken (maar niet af te dwingen). Deze schending rapporten bestaan uit JSON-documenten die via een HTTP POST-aanvraag naar de opgegeven URI. Deze header wordt niet ondersteund in een <meta>-element.

Wat is CSP?

Communicatieserviceprovider ( CSP ) is de brede titel voor een verscheidenheid aan serviceproviders in omroep- en tweerichtingscommunicatiediensten. Ook inbegrepen zijn contentproviders en cloudcommunicatieproviders, die gebruikmaken van een Customer bring your own bandbreedte (BYOB)-model.

Hoe schakel ik het inhoudsbeveiligingsbeleid in Firefox uit?

U kunt de CSP te zetten voor uw hele browser Firefox door het uitschakelen van de beveiliging. csp. inschakelen in het about:config-menu. Als u dit doet, moet u voor het testen een geheel aparte browser gebruiken.

Hoe gebruik je onveilige inline?

De onveilige - inline- optie moet worden gebruikt wanneer het verplaatsen of herschrijven van inline- code op uw huidige site niet onmiddellijk een optie is, maar u toch CSP wilt gebruiken om andere aspecten te controleren (zoals object-src, injectie van js van derden voorkomen enz.) .).

Wat is script nonce?

Het nonce- attribuut stelt u in staat om bepaalde inline script- en stijlelementen op de witte lijst te zetten, terwijl u het gebruik van de CSP onveilig-inline-richtlijn (die alle inline- scripts / stijlen zou toestaan) vermijdt, zodat u nog steeds de belangrijkste CSP-functie behoudt om inline- script niet toe te staan / stijl in het algemeen.

Wat is connect SRC?

De HTTP Content-Security-Policy (CSP) connect - src- richtlijn beperkt de URL's die kunnen worden geladen met behulp van scriptinterfaces.

Wat is een upgrade-header voor onveilige verzoeken?

De HTTP-header Upgrade - Insecure - Verzoeken is een type verzoek header. Het stuurt een signaal naar de server waarin de voorkeur van de klant voor een gecodeerd en geverifieerd antwoord wordt uitgedrukt, en het kan de upgrade - onveilige - verzoeken HTTP- headers Content-Security-Policy-richtlijn met succes afhandelen.

Hoe wordt CSP geïmplementeerd in Apache?

Het implementeren van CSP is net zo eenvoudig als het plaatsen van een paar configuratiebestanden in uw webserverconfiguratie. Als je Apache draait, kun je deze code in de virtualhost-configuratie voor je website of in een . htaccess-bestand voor de map waarin uw website zich bevindt.

Wat zijn frame-voorouders?

De HTTP Content-Security-Policy (CSP) frame - ancestors- richtlijn specificeert geldige ouders die een pagina mogen insluiten met behulp van < frame > , <iframe> , <object> , <embed> of <applet> . Het instellen van deze instructie op 'none' is vergelijkbaar met X- Frame -Options: deny (wat ook wordt ondersteund in oudere browsers).