Wat is kern in SOLR?

Gevraagd door: Paulius Thomine | Laatst bijgewerkt: 14 mei 2020
Categorie: technologie en computer zoeken
4.2/5 (619 weergaven. 16 stemmen)
Een Solr Core is een actief exemplaar van een Lucene-index die alle Solr- configuratiebestanden bevat die nodig zijn om deze te gebruiken. We moeten een Solr Core maken om bewerkingen uit te voeren zoals indexeren en analyseren. Een Solr- applicatie kan één of meerdere cores bevatten .

Hiervan, wat is SOLR-kern en -collectie?

Collection is een logische index verspreid over meerdere servers. Kern is dat deel van de server waarop één verzameling draait . Bij niet-gedistribueerde zoekopdrachten kan een enkele server waarop de Solr wordt uitgevoerd meerdere verzamelingen hebben en elk van die verzamelingen is ook een kern .

Ten tweede, hoe maak ik een nieuwe kern in SOLR? Solr 4. x en hoger biedt een handige GUI, waarmee u kernen kunt toevoegen zonder dat u tomcat6 opnieuw hoeft op te starten. Selecteer Core Admin in het menu aan de linkerkant en druk op Toevoegen Core. Vul de velden naam en instanceDir in met dezelfde naam als de directory die u eerder hebt gemaakt bij het kopiëren van een bestaande core .

Bovendien, hoe verwijder ik een kern in SOLR?

Voor het solr delete commando is de -c <name> optie vereist terwijl de andere opties (parameters) optioneel zijn. Verwijder de benoemde Solr-kern of -verzameling met standaardopties. Solr verwijdert de gespecificeerde kern en de bijbehorende configuratiebestanden bij het eerste gevonden poortnummer.

Wat is SOLR en hoe werkt het?

Solr is een wrapper over de Apache lucene-bibliotheek. Het gebruikt luceenklassen om deze index te creëren die bekend staat als Inverted Index. Apache Solr is een zoekmachine. u indexeert een set documenten (bijvoorbeeld nieuwsartikelen) en vraagt vervolgens Solr om een ​​set documenten te retourneren die overeenkomt met de zoekopdracht van de gebruiker.

23 Gerelateerde vraag Antwoorden gevonden

Waar wordt SOLR voor gebruikt?

Apache Solr is een open source zoekplatform gebouwd op een Java-bibliotheek genaamd Lucene. Solr is een populair zoekplatform voor websites omdat het meerdere sites kan indexeren en doorzoeken en aanbevelingen voor gerelateerde inhoud kan retourneren op basis van de taxonomie van de zoekopdracht.

Wat is een SOLR-index?

0 3410. Met Apache Solr kunt u eenvoudig zoekmachines maken die helpen bij het zoeken naar websites, databases en bestanden. Solr Indexing is als het ophalen van pagina's uit een boek die zijn gekoppeld aan een trefwoord door de index aan het einde van een boek te scannen, in plaats van elk woord van elke pagina van het boek te bekijken.

Hoe werkt ZooKeeper met SOLR?

Solr en ZooKeeper . De Opal-services gebruiken Apache Solr voor tekstindexering en zoekmogelijkheden. De ZooKeeper- service onderhoudt configuratie-informatie en gedistribueerde synchronisatie over Solr . De topologie.

Wat is een SOLR-shard?

Solr- sharding omvat het splitsen van een enkele Solr- index in meerdere delen, die zich op verschillende machines kunnen bevinden. Als de gegevens te groot zijn voor één knooppunt, kunt u deze opsplitsen en in secties opslaan door een of meer shards te maken , die elk een uniek segment van de index bevatten.

Wat is scherf en replica?

Replica-shard is de kopie van de primaire Shard , om gegevensverlies te voorkomen in geval van hardwarestoringen. Een index kan ook nul (dus geen replica's ) of meerdere keren worden gerepliceerd. Nadat de index is gemaakt, kunt u het aantal replica's op elk moment dynamisch wijzigen, maar u kunt het aantal shards achteraf niet wijzigen.

Wat is de Apache Solr-zelfstudie?

Apache Solr is een snelle open-source Java-zoekserver. Met Solr kunt u eenvoudig zoekmachines maken die websites, databases en bestanden doorzoeken. Het doel van SolrTutorial.com is om een ​​vriendelijke introductie in Solr te geven .

Wat is QTime in SOLR?

QTime is de verstreken tijd (in milliseconden) tussen de aankomst van de. request (wanneer het SolrQueryRequest-object is gemaakt) en de voltooiing van. de verzoekbehandelaar.

Wat is document in SOLR?

In Solr is een document de eenheid van zoeken en indexeren. Een index bestaat uit een of meer Documenten en een Document bestaat uit een of meer Velden. In databaseterminologie komt een document overeen met een tabelrij en een veld met een tabelkolom.

Hoe start ik SOLR?

Start de server
Als u Windows gebruikt, kunt u Solr starten door bin solr uit te voeren . cmd in plaats daarvan. Hierdoor wordt Solr op de achtergrond gestart , luisterend op poort 8983. Wanneer u Solr op de achtergrond start , wacht het script om te controleren of Solr correct start voordat het terugkeert naar de opdrachtregelprompt.

Hoe maak ik verbinding met SOLR?

Start Solr in de SolrCloud-modus. Om Solr te starten, voer je uit: bin/ solr start -e cloud op Unix of MacOS; bin solr . cmd start -e cloud op Windows. Dit zal een interactieve sessie starten die twee Solr "servers" op uw computer zal starten.

Bewaart SOLR gegevens?

SOLR zoekt in zijn eigen index. Gegevens die in SOLR zijn opgeslagen, worden documenten genoemd (een analogie uit de databasewereld is dat elk document een rij in een tabel is). Voordat u gegevens in SOLR kunt opslaan , moet u een schema definiëren in een bestand met de naam schema. xml (vergelijkbaar met een tabelschema in een database).

Waar staat SOLR voor?

Zoeken op Lucene met replicatie

Kan SOLR als database worden gebruikt?

Ja, je kunt SOLR als een database gebruiken, maar er zijn enkele serieuze kanttekeningen: SOLR's meest voorkomende toegangspatroon, dat via http is, reageert niet bijzonder goed op batchquery's. Bovendien streamt SOLR GEEN gegevens --- dus u kunt niet lui door miljoenen records tegelijk bladeren.

Wat is het doel van de SOLR-analysator?

Een analysator in Solr wordt gebruikt om documenten te indexeren en tijdens het opvragen om effectieve tekstanalyse voor gebruikers uit te voeren. Over - Begrijp het doel van een analysator .

Wat is SOLR zoeken?

Solr (uitgesproken als "solar") is een open-source enterprise search platform, geschreven in Java, van de Apache Lucene project. Het maakt gebruik van de Lucene Java-search-bibliotheek in de kern voor full-text indexeren en doorzoeken, en heeft REST-achtige HTTP / XML en JSON API's die deel uitmaken van het bruikbaar van de meest populaire programmeertalen.

Wat is het verschil tussen Solr en Lucene?

Solr biedt verbeterde zoekmogelijkheden op internet met realtime zoek- en indexfuncties in volledige tekst. Het is geavanceerder en fungeert als een zelfstandige server. Terwijl Lucene een op Java-bibliotheek gebaseerde oplossing is die wordt gebruikt voor het indexeren en doorzoeken van gegevens. Als je wilt weten welk platform beter is, dan is Solr misschien het juiste antwoord.

Wat is een Lucene-zoekopdracht?

Lucene is een full-text search bibliotheek in Java, waardoor het gemakkelijk om te zoeken functionaliteit toe te voegen aan een applicatie of website. Het doet dit door inhoud toe te voegen aan een full-text index. De inhoud die u aan Lucene toevoegt, kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals een SQL/NoSQL-database, een bestandssysteem of zelfs van websites.