Wat is de goedkoopste manier om een ​​keldervloer af te werken?

Gevraagd door: Erzsebet Wyder | Laatst bijgewerkt: 1 april 2020
Categorie: huis en tuin binnenmilieukwaliteit
4.3/5 (3.594 weergaven. 35 stemmen)
Goedkope ideeën voor keldervloeren
 1. Epoxy en betonverf. Verf is over het algemeen uw goedkoopste keldervloeroptie.
 2. Betonvlek en Sealer. Betonbeits is een andere goedkope optie.
 3. Linoleum of vinyl.
 4. Keramische tegels vloeren.
 5. Rubber- en schuimmatten.
 6. Traditionele vloerbedekking.
 7. Laminaat of bewerkt hardhout.

Met dit in overweging, wat is de beste vloer voor een keldercementvloer?

Aangezien vloerexperts over het algemeen aanbevelen om traditioneel hardhout met stroken of planken onder de grond niet te installeren, zijn de zes beste opties voor keldervloeren op beton:

 • Hout.
 • laminaat.
 • Tapijt.
 • Vinyl tegel.
 • Keramische tegel.
 • Rubberen tegel.

Weet ook, is vinylplankenvloeren goed voor kelders? Vinyl plankenvloeren zijn duurzamer dan kurk of bamboe, waardoor het een uitstekende keuze is als uw keldervloer veel voetverkeer krijgt. Sommige luxe vinylplanken hebben een extra dikke toplaag die nog duurzamer is en bestand tegen slijtage en kleine schrammen.

Ook om te weten, wat is de goedkoopste optie voor vloeren?

Beste budgetvriendelijke opties voor keukenvloeren

 • laminaat. Laminaatvloeren worden op grotere schaal gebruikt in andere kamers van het huis, maar het is een betaalbare optie voor keukenvloeren.
 • Vinyl. Vinylvloeren zijn een van de meest budgetvriendelijke opties voor keukenvloeren.
 • Kurk. Kurk is een goed bewaard geheim in de wereld van keukenvloeren.
 • Keramische tegel.
 • Linoleum.
 • Gebeitst beton.

Is het goed om laminaat in een kelder te leggen?

Laminaatvloer wordt geleverd in eenvoudig te installpieces die in elkaar klikken, waardoor de installatie een cinch.Conventional laminaatvloer is nog steeds een optie voor kelders, maar het zal de installatie van asub- vloer nodig hebben om vochtschade te voorkomen.

35 gerelateerde vraag Antwoorden gevonden

Is tapijt goed voor kelder?

Tapijt is om verschillende redenen een geweldige vloerbedekkingsoptie voor een afgewerkte kelder . Tapijt is warm, zacht en gedempt, waardoor het ideaal is om de koudcementvloer te bedekken.

Kun je vinyl plankenvloeren op een oneffen vloer leggen?

Vinyl en linoleum
Verkrijgbaar in platen en tegels , vinylvloeren zijn eenvoudig te installeren en werken goed op oneffen oppervlakken. Hoewel niet zo flexibel als tapijt, vinyl voldoet nog steeds gemakkelijk aan de vorm van de vloer eronder.

Kun je linoleum op een cementvloer leggen?

Beton : Vinylplaat kan op beton worden geïnstalleerd als het oppervlak van het beton schoon, glad en droog is. Repareer eventuele gaten of scheuren. Hoge plekken kun je verlagen met een grinder. Linoleum of vinyl vloerbedekking: Sheet vinyl kan worden gelegd over oude linoleum of vinyl vloerbedekking als de bestaande vloer is in goede staat.

Heb ik een ondervloer nodig in mijn kelder?

Hoewel een ondervloer niet nodig is om structurele sterkte toe te voegen wanneer u een afwerkvloer op een betonnen plaat legt (zoals bij een verbouwing van een kelder ), biedt een ondervloer over beton nog twee andere voordelen: Vochtbeheersing. Installeer een dampscherm van plastic folie voordat u de ondervloer legt.

Kan schimmel groeien onder vinyl plankenvloeren?

Het zal u misschien verbazen te horen dat u schimmel kunt vinden onder vinylvloeren - niet alleen op het vinyl , maar eronder . Nou, dat kan . Soms vind je zelfs schimmel onder vloerplanken. Schimmel groeit vaak op verborgen plekken.

Is vinylvloeren giftig?

Uit een recent onderzoek bleek dat de meeste vinylvloeren , gemaakt van opnieuw verwerkt plastic, giftige ftalaten, lood, cadmium, broomhoudende vlamvertragers en andere giftige chemicaliën bevatten. Deze chemicaliën kunnen bijdragen aan luchtvervuiling binnenshuis door uit de vloer te drijven en in de lucht en het stof in huizen te komen.

Wat is de beste vloer voor het geld?

Soorten vloeren om te overwegen
 1. Hardhout. Massief hout is al tientallen jaren een van de meest populaire vloersoorten in de VS.
 2. Gebouwd hout. Een parketvloer ziet eruit als massief hout, maar is op een andere manier gemaakt.
 3. Bamboe.
 4. Keramische tegel.
 5. laminaat.
 6. Vinyl.
 7. Linoleum.
 8. Kurk.

Hoeveel kost het om een ​​kamer van 12x12 te bekleden?

Typische kosten : prijzen variëren van $ 2 vierkante meter voor de meest goedkope vloerbedekking, inclusief zelfklevende tapijttegels , tot maar liefst $ 100 vierkante meter voor high-end of op maat gemaakte projecten. Fatsoenlijke vloerbedekking en vulling kunnen meestal worden geïnstalleerd voor $ 19- $ 38 per vierkante meter, of $ 300 - $ 600 voor een kamer van 12 x 12 voet.

Hoe heten nep houten vloeren?

Laminaatvloeren (in de Verenigde Staten ook wel zwevende houten tegels genoemd) is een meerlagig synthetisch vloerproduct dat samengesmolten is met een lamineerproces. Laminaatvloeren bootsen hout (of soms steen) na met een fotografische appliquélaag onder een heldere beschermlaag.

Hoe lang gaat laminaatvloer mee?

De gemiddelde levensduur voor laminaatvloeren isbetween 15 en 25 jaar, maar het kan variëren van zo kort als 10 yearsto zo lang als 30 jaar. Het verschil in levensverwachting hangt af van de kwaliteit van de vloer , of deze correct is geïnstalleerd en de hoeveelheid verkeer die deze ontvangt.

Is het goedkoper om tapijt of laminaat te leggen?

De kosten van tapijt zijn over het algemeen veel goedkoper dan de kosten van laminaatvloeren , maar laminaatvloeren hebben het voordeel dat ze langer meegaan, gemakkelijker schoon te maken zijn en minder snel schade oplopen.

Is vinyl of laminaat beter?

Laminaatvloeren zijn , net als vinylplanken , ook extreem duurzaam en een goede keuze voor huizen met kinderen en huisdieren. Laminaatvloeren zijn superieur in termen van vervaging. Hoewel laminaat kan vervagen wanneer het gedurende lange tijd aan zonlicht wordt blootgesteld, is het beter bestand dan vinylvloeren .

Wat is de beste vloer voor een huis?

Keramische of porseleinen tegels
Tegels zijn al lang de beste optie voor badkamers, maar huizenkopers zijn er ook dol op in dagelijkse eetruimtes, keukens, gangen, ingangen, bijkeukens en wasruimtes. Qua kleur en algemene stijlopties is tegels verreweg het meest veelzijdige vloermateriaal dat beschikbaar is.

Wat is de makkelijkste vloer om zelf te leggen?

Bekijk deze 7 eenvoudige doe-het-zelf vloeropties:
 • Peel-and-stick vinyl tegelvloeren. Zelfklevende vinyltegels kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd.
 • Tapijt Tegel Vloeren.
 • Drijvende vinylplaten.
 • Laminaat plankenvloeren.
 • Gebouwde houten vloeren.
 • Geschilderde houten vloeren.
 • Gebeitste betonnen vloeren.

Is laminaatvloer giftig?

Laminaatvloeren zijn giftig , omdat de houtbindende lijm en toplaag chemicaliën bevatten en afgeven die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dit grote Amerikaanse bedrijf verkocht vroeger laminaatvloeren die de veilige niveaus van uitgestoten formaldehyde overschreden.

Moet de keldervloer worden geïsoleerd?

Als een kelder wordt gebruikt voor opslag of als woonruimte, moet deze droog worden gehouden om schimmel en huisstofmijt te voorkomen. Kelders moeten aan hun omtrek worden geïsoleerd - ze mogen niet tussen verdiepingen worden geïsoleerd .

Hoe kan ik mijn betonvloer isoleren?

Er zijn twee manieren om met isolerende betonvloeren om te gaan. U kunt houten dwarsliggers op de vloer, fillthe hiaten vast met harde-isolatie, en vervolgens toepassen yourfinish vloeren. Of, zoals hieronder uiteengezet, kan de plaat bedekken met stijve schuimisolatie, voeg twee lagen ofplywood en voeg de afwerking vloer.