Wat is de inhoudsrepository van AEM?

Gevraagd door: Baruc Wiegelmann | Laatst bijgewerkt: 12 februari 2020
Categorie: technologie en computers programmeertalen
4/5 (2.936 weergaven. 34 stemmen)
AEM gebruikt Java Content Repository , een gestandaardiseerde, leverancier- en implementatieonafhankelijke API die toegang heeft tot content binnen elke contentrepository . AEM is gebouwd op Apache Sling die inhoudsrepository 's zoals Jackrabbit of CRX- repository als gegevensopslag gebruikt.

Wat is daarnaast een repository in AEM?

AEM gebruikt deze content repository aan al haar web content, digitale activa, scripts, Java-bibliotheken, configuratie-informatie en andere gegevens op te slaan. CRX implementeert de Content Repository API voor Java Technology (JCR).

Evenzo, wat is AEM gebouwd? AEM is gebouwd met behulp van Sling, een webtoepassingsframework op basis van REST-principes dat eenvoudige ontwikkeling van inhoudgerichte toepassingen mogelijk maakt. Sling gebruikt een JCR-repository, zoals Apache Jackrabbit, of, in het geval van AEM , de CRX Content Repository, als gegevensopslag.

Wat is dus JCR in AEM?

JCR (JSR-170) is de standaard Java API voor inhoudsopslagplaatsen. Het biedt een interface voor Java-applicaties om te communiceren met inhoudopslagplaatsen, maar het biedt geen opslagplaatsimplementatie.

Hoe slaat AEM gegevens op?

In Adobe Experience Manager ( AEM ) kunnen binaire gegevens onafhankelijk van de inhoudsknooppunten worden opgeslagen . De binaire gegevens worden opgeslagen in een gegevensarchief , terwijl inhoudsknooppunten worden opgeslagen in een knooppuntarchief. Zowel opgeslagen gegevens en slaat knooppunt kan worden geconfigureerd met OSGi configuratie.

24 gerelateerde vragen gevonden antwoorden

Wat is JCR?

Journal Citation Reports ( JCR ) is een jaarlijkse publicatie van Clarivate Analytics (voorheen het intellectuele eigendom van Thomson Reuters). Het geeft informatie over wetenschappelijke tijdschriften in de natuur- en sociale wetenschappen, inclusief impactfactoren.

Wat is het OSGi-framework in AEM?

Adobe Experience Manager ( AEM ) is ontwikkeld met behulp van frameworks zoals OSGi en Apache Sling. OSGi definieert een dynamische component die is geschreven in Java. Deze specificaties maken een ontwikkelmodel mogelijk waarbij dynamische applicaties bestaan ​​uit herbruikbare componenten. Zie OSGi- architectuur voor meer informatie.

Wat is het Sling-framework?

Apache Sling is een open source webframework voor het Java-platform dat is ontworpen om inhoudgerichte applicaties te creëren bovenop een JSR-170-compliant (ook bekend als Apache Sling stelt ontwikkelaars in staat hun applicatiecomponenten te implementeren als OSGi-bundels of als scripts en sjablonen in de inhoud opslagplaats.

Wat is het slingmodel in AEM?

Inleiding: Sling-modellen worden uitgebracht als onderdeel van aem 6.0. Sling-modellen zijn eenvoudige POJO-klassen die automatisch worden toegewezen aan Sling- objecten (resource, aanvraagobjecten.) en die ons in staat stellen om direct toegang te krijgen tot jcr-node-eigenschapswaarden in Java-klassen.

Wat is Apache Felix in AEM?

De webconsole in AEM is gebaseerd op de Apache Felix Web Management Console. Apache Felix is een gemeenschapsinspanning om het OSGi R4-serviceplatform te implementeren, dat het OSGi- framework en standaardservices omvat. Opmerking: AEM heeft zijn eigen standaardinstellingen en daarom kunnen de standaardinstellingen verschillen van de op de console gedocumenteerde.

Wat is WCM in AEM?

AEM Core WCM- componenten (gewoonlijk kerncomponenten genoemd) zijn een set productieklare componenten die Adobe heeft geïntroduceerd met Adobe Experience Manager ( AEM ) 6.3. De AEM Core WCM- componenten stellen normen en fungeren als referentie voor ontwikkelaars om aangepaste componenten te maken.

Wat is een OSGi-bundel?

Een OSGi-bundel is een Java™-archiefbestand dat Java-code, bronnen en een manifest bevat dat de bundel en zijn afhankelijkheden beschrijft. De bundel is de implementatie-eenheid voor een applicatie. Soorten bundels OSGi bundel manifest bestand Bundle levenscyclus.

Hoe maak je een knooppunt in AEM?

2 antwoorden
  1. Pas de resource aan Node.
  2. voeg vervolgens een knooppunt toe met de functie "addNode(java.lang.String relPath, java.lang.String primaryNodeTypeName)"
  3. je kunt eigenschappen toevoegen met de functie "setProperty(java.lang.String name,Value value)"
  4. Sla de sessie op zodat het nieuwe knooppunt en zijn eigenschappen worden opgeslagen.

Wat is een bron in AEM?

Bronnen zijn stukjes inhoud waarop Sling handelt. De bron is ook een aanpasbaar om adapters naar andere typen te krijgen. Een op JCR gebaseerde bron kan ondersteuning bieden voor aanpassing aan de JCR-node waarop de bron is gebaseerd. Een Resource- object is geldig zolang de ResourceResolver die deze instantie heeft geleverd, geldig is.

Wat is OSGi in AEM?

OSGi is een fundamenteel element in de technologiestack van Adobe Experience Manager ( AEM ). Het wordt gebruikt om de samengestelde bundels van AEM en hun configuratie te besturen. OSGi "biedt de gestandaardiseerde primitieven waarmee applicaties kunnen worden opgebouwd uit kleine, herbruikbare en collaboratieve componenten.

Is AEM het leren waard?

Adobe Experience Manager ( AEM ) is schaalbaar, wat een enorm pluspunt is voor grote organisaties. Het enige dat veel mensen vergeten, is dat AEM een webtoepassing is, niet alleen een CMS. Het is zeker niet de juiste tool voor elke organisatie, het kan moeilijk zijn om te begrijpen of de investering de moeite waard is.

Is AEM een hulpmiddel?

Adobe Experience Manager ( AEM ) is een tool voor het schrijven en beheren van inhoud die is ontworpen met het oog op het gemak van het schrijven en met de bedoeling inhoud te zien als inhoud die eenvoudig kan worden gemaakt zonder dat een DBA nodig is om tabellen te maken om de gegevensattributen te hosten voor inhoud.

Welke taal gebruikt AEM?

Front-end ontwikkeling
Voor maatwerk voor de front-end maakt AEM gebruik van HTL ( HTML Template Language). HTL is JSP-achtig omdat het HTML en speciale richtlijnen combineert. Het is veilig en vereist geen kennis van Java om erin te coderen.

Waarom wordt AEM gebruikt?

Een belangrijke reden is dat het het beheer en de levering van de inhoud en activa van websites vereenvoudigt en de complexiteit van het leveren van online-ervaringen aan de juiste klanten vermindert. AEM Sites biedt u de mogelijkheid om: U kunt mobiele sites en responsieve ontwerpen bouwen en beheren vanaf één enkel platform.

Waar staat AEM voor?

Adobe Experience Manager

Hoeveel kost AEM?

In feite, volgens deze video van Adobe's partner dag (die ik vond op hun YouTube-pagina, maar is inmiddels afgebroken), de gemiddelde kosten implementatie voor AEM is 3 keer de grootte van de licentie, die de totale kosten voor het een AEM- implementatie benadert meestal meer dan $ 2.000.000 als hun gemiddelde licentie

Is AEM Java gebaseerd?

Adobe Experience Manager ( AEM ) is gebaseerd op de concepten van Apache Sling, een Java- toepassing gebaseerd op OSGi met behulp van de Apache Felix-engine. Apache Sling heeft een eigen HTTP-server die kan worden gebruikt als een webapplicatie met een applicatieserver (meestal Jetty).