Wat is de datum in het Frans vandaag?

Gevraagd door: Eider Gorig | Laatst bijgewerkt: 3 maart 2020
Categorie: evenementen en attracties verjaardag
4,2/5 (1.927 weergaven. 33 stemmen)
Om te antwoorden met " Vandaag is het maandag 15 november," schrijf Aujourd'hui, c'est le lundi 15 novembre. Om te antwoorden " Vandaag is het zondag", zegt Aujourd'hui, c'est dimanche. of gewoon C'est dimanche.

Dienovereenkomstig, wat is het datumformaat in Frankrijk?

In Frankrijk staat de volledig numerieke vorm voor datums in de volgorde "dag maand jaar", met een streep als scheidingsteken. Voorbeeld: 31/12/1992 of 31/12/92.

Evenzo, hoe zeg je het jaar en de datum in het Frans?

 1. 1615 (grijp cent quinze) 1615 (zestien *honderd* vijftien)
 2. 1776 (dix-sept cent soixante-seize) 1776 (zeventien *honderd*zesenzeventig)
 3. 984 (neuf cent quatre-vingt-quatre) 984 (negenhonderdvierentachtig)
 4. 1900 (dix-neuf cent) 1900 (negentienhonderd)

Bovendien, wat zijn de maanden in het Frans?

Maanden in het Frans

 • janvier - januari.
 • février - februari.
 • mars - maart.
 • april - april.
 • mei - mei.
 • juni - juni.
 • juillet - juli.
 • uit - augustus.

Welk datumformaat is DD MMM JJJJ?

Wedstrijden en sorteert datum strings in het formaat: dd / mmm / yyyy. Bijvoorbeeld: 02-FEB-1978. 17-MEI-2013.

37 gerelateerde vraag antwoorden gevonden

Gebruikt Frankrijk AM en PM?

In Frankrijk zul je vaak hoort thetwenty-vier uurs klok gebruikt, als zodanig: Il est vingt heures. ? Thefact is dat, als er geen gevaar voor verwarring tussen AM en PM, Fransen gebruik maken van zowel 12-uurs and24 uur klokken door elkaar: Il est trois heures et demie del'après-midi.

Wat is het standaard internationale datumformaat?

Het internationale formaat jjjj-mm-dd of jjjjmmddis wordt ook geaccepteerd. Er is geen officiële standaard voor numerieke datumnotatie , hoewel het traditionele formaat het meest wordt gebruikt.

Hoe schrijf je je geboortedatum in mm dd jjjj?

En gebruik echt altijd de indeling JJJJ - MM - DD , zoals in de xkcd-strip hierboven (of zet het jaar, de maand en de dag in aparte kolommen, als je wilt). Schrijf datums zoals JJJJ-MM-DD
 1. Selecteer de kolom.
 2. Selecteer in de menubalk Opmaak → Cellen.
 3. Kies links voor 'Tekst'.

Wat is de Franse datum vandaag?

Vermeld de datum van vandaag in een zin.
Als iemand je een van de bovenstaande vragen stelt, wees dan voorbereid om te antwoorden: Om te antwoorden met " Vandaag is het maandag, 15 november", schrijf Aujourd'hui, c'est le lundi 15 novembre. Om te antwoorden " Vandaag is het zondag", zegt Aujourd'hui, c'estdimanche.

Wat is het MM DD-formaat?

De datumnotatie is DD / MM /CCYY waarbij DD een tweecijferige dag voorstelt, MM een tweecijferige maand, CC een tweecijferige eeuw en YY een tweecijferig jaar voorstelt. Het datumscheidingsteken kan een van de volgende tekens zijn: '/', '-' of '.'.

Wat is PM Frans?

Frans heeft geen woorden voor " am " en " pm " Je kunt du matin gebruiken voor am , del'après-midi van 12.00 uur tot ongeveer 18.00 uur en dusoir van 18.00 uur tot middernacht.

Wat wordt bedoeld met daten?

" Daten " betekent dat je op date gaat. Je gaat er actief op uit en ontmoet mensen en brengt tijd met ze door. "Iemand daten " betekent dat je iemand specifiek ziet, met een doel en op een regelmatige basis. Je brengt tijd door met een persoon (of personen) in de hoop een toegewijde relatie te vinden.

Hoe schrijven Britten de datum?

In Amerikaans Engels gaat de maand altijd vooraf aan de dag. In Brits Engels volgt de maand op de datum . Dit geldt ongeacht of men de datum schrijft met alleen cijfers of cijfers en woorden. Merk op dat er in Amerikaans Engels een komma staat voor het jaar, maar niet in Brits Engels.

Hoe schrijf je een datum in een formele brief?

Stappen
 1. Zet de datum gelijk met de linkermarge. Gebruik voor formele brieven een blokletterformaat.
 2. Plaats uw datum 1 tot 2 regels achter het adres van de afzender. Nadat het adres van de afzender is geschreven, slaat u 1 tot 2 regels over om een ​​nette ruimte vrij te laten voordat u de datum schrijft.
 3. Schrijf de volledige datum op zonder afkortingen.

Hoe zeg je de datum in het Spaans?

Om de datum in het Spaans te zeggen , begint u met "el", gevolgd door het nummer dat overeenkomt met de dag. Zeg dan "de", gevolgd door de naam van de maand. Als u bijvoorbeeld 'tweede februari' wilt zeggen , zegt u 'el dos defebrero'. U kunt ook het jaar onder andere door te zeggen “de” en het jaar na de maand.

Zet je de voor een datum?

Datums in Amerikaans Engels schrijven
In Amerikaans Engels komt de maand vóór de dag, wat betekent dat u geen ordinale getallen kunt gebruiken en zelden kunt gebruiken (st, nd, rd, th toevoegen). Komma's moeten ook worden gebruikt om de dag en het jaar te scheiden, en againthe naam van de dag moet ten thebeginning komen.

Hoe schrijf je de datum en dagen?

Bij het schrijven van een datum wordt een komma gebruikt om de dag van de maand en de datum van het jaar te scheiden.
 1. 4 juli 1776 was een belangrijke dag in de Amerikaanse geschiedenis.
 2. Ik ben geboren op zondag 12 mei 1968.
 3. Het project start op 1 juni 2018.

Hoe vermeld je datums in een zin?

Datums . Wanneer een datum bestaat uit de dag van de maand gevolgd door het jaar, moet de dag van de maand worden gevolgd door een komma. Als de dag van de week vóór de maand wordt vermeld, moet de dag van de week worden gevolgd door een komma.

Hoe heet je in het Frans?

Om iemand zijn naam te vragen, een vreemde of iemand die ouder is dan jij, vraag, "Comment vous appelez-vous?". Als je iemand je eigen leeftijd vraagt, is het "Comment tu t'appelles?" Zeg "Je m'appelle" + Your Name om te antwoorden.

Welke maand is juni in het Engels?

Leren hoe je de maanden in het Frans zegt
Engels Frans
april avril
Kunnen mei
juni- juni
juli- juillet

Wat is de zevende maand?

Juli is de zevende maand van het jaar (tussen juni en augustus) in de Juliaanse en Gregoriaanse kalenders en de vierde van zeven maanden heeft een lengte van 31 dagen. Het werd genoemd door de Romeinse senaat ter ere van de Romeinse generaal Julius Caesar, het was de maand van zijn geboorte.

Wat is de naam van de Franse taal?

Frans