Waar zijn de opties voor behouden in InDesign?

Gevraagd door: Ingrida Chikov | Laatst bijgewerkt: 21 februari 2020
Categorie: technologie en informatica desktop publishing
4/5 (685 weergaven . 26 stemmen)
In het dialoogvenster Keep Opties (via Paragraaf Style Options, het menu van het bedieningspaneel of druk op Command + Option + K / Ctrl + Alt + K), heb je vier opties: Houd met vorige, Met volgende, Regels bij elkaar houden, en Begin alinea.

Met dit in het achterhoofd, hoe houd je tekst bij elkaar in InDesign?

Voeg een vaste spatie in (Type > Witruimte invoegen > [vaste spatie]) tussen woorden die u bij elkaar wilt houden . Kies Houd Opties in het menu Paragraaf om op te geven hoeveel regels in de volgende paragraaf te blijven met de huidige paragraaf.

Vervolgens is de vraag, hoe stop je woordafbreking in InDesign? Klik op het tekstgereedschap in het deelvenster Gereedschappen en gebruik uw muiscursor om de alinea's te selecteren die u niet door InDesign wilt laten afbreken . Het selectievakje Afbreken is standaard aangevinkt. Schakel het selectievakje Afbreken in het Configuratiescherm uit om woordafbreking voor de geselecteerde alinea's uit te schakelen.

Als u dit in overweging neemt, waar is het deelvenster Alinea in InDesign?

Kies Venster > Alinea om het deelvenster Alinea weer te geven ; of, met een tekstgereedschap geselecteerd, klik op de paneelknop in het paneel Gereedschappen .

Wat is een geforceerde regelafbreking in InDesign?

Met een geforceerd regeleinde , ook wel een zachte terugkeer genoemd, kunt u het uiterlijk van een alinea een nieuwe vorm geven of snel voorkomen dat een naam over een regelgrens heen breekt. Voer een zachte return door op "Shift-Enter" en een discretionaire lijn pauze van Einde invoegen submenu Character het type menu's.

31 gerelateerde vraag Antwoorden gevonden

Hoe kom je van gespleten woorden af ​​in InDesign?

Adobe InDesign: woordafbreking uitschakelen
 1. Plaats uw cursor in een kopparagraaf.
 2. Kies Tekst > Alineastijlen om het deelvenster Alineastijlen te openen.
 3. Klik met de rechtermuisknop (Mac: Control-klik) op de kopstijl (in mijn voorbeeld Kop1) in het deelvenster Alineastijlen en kies "Koptekst1 bewerken".
 4. Klik om de categorie Afbreking te selecteren in de lijst aan de linkerkant:

Hoe overschrijf je alineastijlen in InDesign?

Een alineastijl toepassen
 1. Klik in een alinea of ​​selecteer alle of een deel van de alinea's waarop u de stijl wilt toepassen.
 2. Voer een van de volgende handelingen uit: Klik op de naam van de alineastijl in het deelvenster Alineastijlen.
 3. Als er ongewenste opmaak in de tekst achterblijft, kiest u Overschrijvingen wissen in het deelvenster Alineastijlen.

Wat is tekenspatiëring in InDesign?

Verbeter de leesbaarheid door de letterafstand aan te passen. Tracking verwijst naar het losser of strakker maken van een geselecteerd tekstblok, terwijl tekenspatiëring het proces is van het toevoegen of aftrekken van ruimte tussen specifieke paren tekens. In InDesign kunt u het deelvenster Teken gebruiken om uw tekst gemakkelijk bij te houden en af ​​te tekenen.

Hoe repareer je leidend in InDesign?

Leiding wijzigen
 1. Selecteer de tekst die u wilt wijzigen.
 2. Voer een van de volgende handelingen uit: Kies in het deelvenster Teken of het regelpaneel de gewenste regel in het menu Voorloop . Selecteer de bestaande leidende waarde en typ een nieuwe waarde. Wijzig tijdens het maken van een alineastijl de regelafstand met behulp van het deelvenster Basistekenopmaak.

Als ik in InDesign op enter druk, verdwijnt mijn tekst?

Re: Tekst verdwijnt in tekstvak nadat je op enter hebt gedrukt
U moet twee sneltoetsen bewerken, beide onder het productgebied Type Menu: Afbrekingsteken invoegen: Alinea- retour (en de toets Num Enter ) en Afbrekingsteken invoegen: Kolomafbreking (wijzig dit in iets anders).

Waar is geen pauze in InDesign?

" Geen pauze "
Als u op "Ctrl-T" drukt, wordt het deelvenster Teken geopend; uit het vervolgmenu in de rechterbovenhoek van het paneel, moet u " No Break " selecteren. Tenzij u die instelling wijzigt, blijft de tekst waarop u deze hebt toegepast bij elkaar, ook al ziet het er misschien beter uit als u het toestaat te breken .

Hoe rechtvaardig je tekst zonder grote spaties in InDesign?

Zo werkt het in InDesign : Selecteer met uw cursor in de tekst die u wilt wijzigen Rechtvaardiging in het deelvenstermenu van het alinea- of regelpaneel. Of druk op Command+Shift+Option+J (Mac) of Ctrl+Shift+Alt+J (Windows).

Wat is woordafbreking in InDesign?

De automatische afbreekfunctie in Adobe InDesign is bedoeld om uw documenten er professioneler uit te laten zien, maar soms kan dit het tegenovergestelde effect hebben. Een afgebroken woord aan het einde van een pagina kan de betekenis van een zin op het eerste gezicht verwarrend of moeilijk te begrijpen maken.

Hoe open ik het deelvenster Teken in InDesign?

Druk op Command-T (Mac) of Control-T (Windows) om het deelvenster Teken te openen. U kunt ook Venster > Tekst en tabellen > Teken kiezen . Nadat het paneel is verschenen, klikt u op het vervolgmenu in de rechterbovenhoek en kiest u Opties weergeven. Dit geeft u toegang tot elk item in het paneel .

Wat is het deelvenstermenu in InDesign?

Een van de belangrijkste en handigste panelen in InDesign is het paneel Pages . Dit wordt standaard geopend of u vindt het in het menu Venster (Venster > Pagina's). U zult zien dat het paneel eigenlijk een groep van drie panelen is : Pagina's, Lagen en Links.

Hoe schrijf je een alineastijl?

Nadat u de opmaak van tekst en alinea's heeft ingesteld, volgt u deze stappen om de nieuwe stijl te maken:
 1. Selecteer de tekst die je hebt opgemaakt.
 2. Klik op het tabblad Start.
 3. Geef in de groep Stijlen de volledige galerij met snelle stijlen weer.
 4. Kies het commando Creëer een stijl.
 5. Typ in het vak Naam een ​​korte en beschrijvende naam voor uw stijl.

Wat is het paneel Paragraaf?

Deelvenster Alinea en alineastijlen
De Paragraaf panel kunt u de controle van de paragraaf tekst uitlijning en rechtvaardiging. Met de knoppen voor inspringen kunt u de hele alinea naar links en rechts laten inspringen, of u kunt alleen de eerste regel tekst laten inspringen en u kunt meerdere regels tekst plaatsen.

Hoe verwijder je spaties na een alinea?

Alinea-afstand opmaken:
 1. Selecteer de alinea of ​​alinea's die u wilt opmaken.
 2. Klik op het tabblad Start op de opdracht Regel- en alinea-afstand. Klik op Ruimte voor alinea toevoegen of Ruimte na alinea verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
 3. De alinea-afstand verandert in het document.

Hoe plaats ik paginanummers in InDesign?

Plaats het invoegpunt op de plaats waar u het paginanummer wilt weergeven en kies vervolgens Tekst > Speciaal teken invoegen > Markeringen > Huidig paginanummer . Pas de basispagina toe op de documentpagina 's waarop u de paginanummering wilt weergeven. Zie Basispagina 's toepassen om stramienpagina 's toe te passen .

Wat betekenen de verborgen tekens in InDesign?

Wat zijn verborgen tekens ? InDesign maakt gebruik van speciale tekens die onzichtbaar zijn voor uw ogen en in de gedrukte versie van het document. Deze karakters worden genoemd controle karakters. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om regels af te ronden, alinea's af te breken, woorden op een specifieke manier tussenruimte te geven, enz.

Wat is het verschil tussen een hard en zacht rendement?

De andere manier om een ​​regel te beëindigen is door op Shift+Enter te drukken; dit resulteert in een zachte return , soms een regeleinde of een teken voor een nieuwe regel genoemd, dat in het document wordt ingevoerd. Harde returns worden gebruikt om het einde van een alinea aan te duiden, terwijl zachte returns gewoon het einde van een regel betekenen.

Hoe verberg ik de alineasymbolen in InDesign?

Start InDesign en open uw project. Klik op 'Type' in het bovenste menu en selecteer ' Verborgen tekens weergeven'. Alle onzichtbare tekens zouden nu op het scherm moeten verschijnen. Als dat niet het geval is, bevindt u zich in de voorbeeldmodus, die u moet uitschakelen. Klik op "Bekijken", "Schermmodus" en "Normaal" om de voorbeeldmodus te verlaten.